Een Travellerspoint blog

Buenos Aires 1

sunny 28 °C
Bekijk Argentinie2009 op rverlinden's reiskaart.

[u]Woensdag 4 maart

Vandaag is het weer helemaal omgeslagen. Het is al heel de voormiddag aan het gieten, voor ons de ideale gelegenheid om onze weblog wat aan te vullen.
We hebben onze trip naar Tigre maar uitgesteld naar morgen en gaan vandaag maar wat musea bezoeken.

Dinsdag 3 maart

Onze beentjes waren al stram van de eerste dag en onze voeten waren al gekwetst. Vandaag hebben we het ons wat gemakkelijker gemaakt. In de voormiddag hebben we een stadsrondrit met gids gemaakt in een busje. We hebben eerst een tour gemaakt door het centrum, door het drukke verkeer, en zijn vervolgens naar de wijk "La Boca" gereden. We zijn even gestopt aan het stadion van Boca Juniors, de voetbalploeg waar Maradona is beginnen voetballen. Hij wordt hier een beetje als een God aanbeden. We hebben zelfs een look-a-like gezien, die met ons op de foto wilde, maar daar hebben we maar voor bedankt. La Boca is een heel kleurrijke wijk. Alle huizen zijn in verschillende felle kleuren geschilderd. Het is zo ontstaan omdat dit een arme wijk is waar de mensen geen geld hadden voor verf en daarom in de haven de restjes gingen opvragen van de verf die er gebruikt werd. We hebben hier een wandelingetje gemaakt. Je doet dit best onder begeleiding omdat de rest van de wijk vrij gevaarlijk is. De deuren van de bus werden gesloten om door deze wijk te rijden.

010301LaBo..to_9402.jpg

We zijn nog verder door de wijken San Telmo (bekend van de tangobars), Palermo (residentiële wijk) en Recoleta gereden. Nadat we even gestopt zijn bij de mechanische bloem, een metalen sculptuur waarvan de blaadjes openen en sluiten met het zonlicht, hebben ze ons afgezet bij de Recoleta begraafplaats. De hele begraafplaats zijn allemaal monumentjes en zoals het een goede toerist betaamd, zijn we op zoek gegaan naar het graf van Evita.

010406GrafEvita_9429.jpg

Na een lunch zijn we ons gaan omkleden voor onze tangoles. Frieda had hiervoor speciaal een kleedje bij.
We dachten dat we na 6 jaar dansles toch al wat basis hadden van de tango, maar hebben we ons daar even misrekend. Het bleek dat we er eigenlijk niks van kenden. De Argentijnse tango is helemaal iets anders dan hetgeen we bij Spillemaeckers hadden geleerd en die Zuid-Amerikanen hebben dat gevoel gewoon in zich. Na drie uur les en oefenen konden we toch enkele pasjes meedansen. We hebben enorm genoten van de expressie waarmee onze leraar Eduardo en zijn danspartner de tango dansen.

's Avonds zijn we dan naar Palermo getrokken, de buurt dat gekend is voor zijn kwaliteitsvolle restaurants. We hebben een tip gevolgd uit Lonely Planet en zijn naar Restaurant Olsen getrokken. We kwamen daar toe om half acht 's avonds en we waren de eerste. We konden al iets drinken, want bleek dat de keuken pas openging om acht uur. De Argentijnen eten heel laat, meestal pas om 10u 's avonds. Het was wel heerlijk. We zijn ook zeer aangenaam verrast over de vriendelijkheid en de service van de Argentijnen.

Maandag 2 maart

De reis is vlot verlopen, zonder enige vertraging. De trip met de TGV en de aansluiting met de vlucht in Parijs ging allemaal heel soepel. (Piet, ik heb niet kunnen vragen hoe snel die TGV reed, want we hebben geen conducteur gezien op die trein). Na een goede nachtrust op het vliegtuig zijn we 's morgens om 10u toegekomen in Buenos Aires. Toen we onze koffers hadden afgehaald stond er in de verte al iemand met een bordje "VERLINDEN" te zwaaien. Dat moest wel voor ons zijn, want veel Verlindens wonen hier niet.

Tegen de middag waren we ingecheckt in het hotel en al op weg om de stad te verkennen. We hebben de eerste dag al heel wat kilometertjes afgewandeld. We hebben de subte (de metro) genomen naar Plaza de Mayo. Al direct in het centrum waar het regeringsgebouw staat : het 'Casa Rosada', gekend uit de musical, het gebouw waar Evita vanop het balkon haar "Don't cry for me Argentina" zong. Daarna zijn we verder door de Calle Florida gewandeld, de Meir van Buenos Aires. Op het einde van de winkelstraat is een heel mooi ShoppingCenter (Galeria Pacifico) dat wat weg heeft van de stadsfeestzaal.

010105CasaRosada_9507.jpg

We hebben verder nog wat gewandeld door het Microcentro langs standbeelden, langs de obelisk, langs mooie groene parken. Buenos Aires is een interessante stad met veel mooie architectuur uit de gouden periode van het land. We hebben ook toevallig net de aflossing van de wacht gezien aan het herdenkingsmonument van de Falkland oorlog.
Uiteindelijk zijn we terecht gekomen in de haven "Puerto Madeiro", zeer gezellig met vele restaurantjes, waar we 's avonds lekker gegeten hebben voor geen geld. Voor 15€ per persoon een uitgebreid driegangen diner met een lekker argentijns wijntje. Wat moeten we nog meer hebben.

Het was ook wel even wennen aan de temperatuur. Het is hier redelijk vochtig en warm, en de zon kon al serieus branden. Gelukkig hadden we factor 30 bij.

Geplaatst door rverlinden 4:10 Gearchiveerd in Argentinië Tagged family_travel

Email deze blog postFacebookStumbleUpon

Inhoudsopgave

Reacties

Hoi, hoi, die tangoles zal inderdaad wel nie gemakkelijk geweest zijn, dat is helemaal anders als bij ons hé, waarschijnlijk eens zo knap.
En wannéér is jullie optreden, dat we dan zeker naar tv kijken (ha). Al 2 goei dagen gehad, misschien gelukkig vandaag iets minder dan kan Frieda eens wat uitblazen hé. Groetjes en voor morgen al ne hele gelukkige verjaardag hé Rudy.

door famdevos

Hoi Rudy,
dank om de url van de blog op te sturen via SMS terug op mijn verjaardagsSMSke.
Nog eens een gelukkige via je reisblog dus.

Je zoekt er wel altijd fantastisch toffe bestemmingen uit hé.
Het ziet er knap uit daar.

Veel dans & reisplezier nog.
Erik (Wuyts uit Belgium)

door wuytserik

Om reacties achter te laten op deze reisblog moet je lid zijn van Travellerspoint.

Vul hier jouw Travellerspoint login details in

( Wat is dit? )

Als je nog geen lid van Travellerspoint bent, kun je gratis lid worden.

Word lid van Travellerspoint