Een Travellerspoint blog

Buenos Aires 2

rain 21 °C
Bekijk Argentinie2009 op rverlinden's reiskaart.

donderdag 5 maart

Vandaag was het weer alvast terug beter. In de voormiddag nog wat bewolkt, maar in de namiddag scheen alweer de zon (25 graden).

Deze voormiddag zijn we naar Tigre gereden met de "Tren de la Costa". Tigre ligt een stukje buiten Buenos Aires aan de Parana, een delta van allemaal eilandjes in de Rio de la Plata. We hebben er een boottochtje gemaakt langs verschillende eilandjes.

010510Tigre_9485.jpg

In de namiddag zijn we terug naar de stad gereden, waar we voor de zoveelste keer langs het Casa Rosada zijn gepasseerd. We hebben nog wat gewandeld in de Avenida Mayo en iets gaan drinken in het befaamde Cafe Tortoni. Daar werden blijkbaar ook cursussen Argentijnse tango gegeven, en daar hadden we beter tussen gepast. Allemaal toeristen die duidelijk hun eerste tangolessen volgden.

We hebben ook nog een ritje gemaakt met Subte Linea A, de oudste metro van Latijns America. Het zijn houten treinstellen waarbij je de deuren zelf moet opentrekken.

Vanavond gaan we de professionele tangodansers aan het werk zien tijdens een tangoshow in La Ventana.

010601_0386.jpg

Nog bedankt voor alle leuke verjaardagsSMSjes van vandaag. Het lukt hier niet altijd om te antwoorden.

woensdag 4 maart

Het heeft de hele dag geregend. We hebben deze dag besteed aan het bezoeken van musea. Iedere keer dat we een museum verlieten begon het nog harder te regenen. Onze zonnebrillen en zonnecreme zat in onze rugzak maar hebben we niet nodig gehad.

Eerst hebben we even een Pharmacia bezocht om iets aan onze bleinen van de eerste dag te doen. Het was niet vanzelfsprekend met onze gebrekkige kennis van de spaanse taal. We wilden eigenlijk ontsmettingsmiddel, pleisters en watten. De eerste twee waren gemakkelijk te vinden, maar bij de vertaling van een "watje" heb ik toch even geaarzeld, uit schrik om de apotheker te beledigen. Het bleek toch juist te zijn.

Het eerste museum dat we bezochten, was het MALBA : Musea de Arte LatinoAmericano de Buenos Aires. Het toppunt van het museum was het zelfportret van Frida. (Ik bedoel wel Frida Kahlo). Er was ook een hele mooie collectie van moderne kunst.

Na het museum hebben we gezellig in de gietende regen langs de mooie parken van Palermo naar het museum van Evita gewandeld. Gelukkig hebben hier alle huizen een balkon zodat we hier en daar toch konden schuilen.
Het museum van Evita was echt de moeite. We kregen er een mooi beeld te zien van het leven van Eva Duarte Perron.

´s Avonds hebben we dan maar een taxi genomen naar het restaurant, want het was nog wat harder beginnen regenen. We kwamen druipend nat het restaurant binnen, gewoon door de straat over te steken in de regen. We hingen onze jassen op de stoel en al onmiddellijk kwam de ober er een droge doek overleggen. Over de service kunnen we absoluut niet klagen. Het was een speciale formule. Een saladbar en verschillende vleessoorten werden de hele avond aan tafel gebracht op spiezen, waar ze dan een stukje afsneden als je wilde. We hebben er van genoten, maar de Argentijnen kunnen duidelijk wel wat meer vlees verwerken dan wij.

Geplaatst door rverlinden 10:39 Gearchiveerd in Argentinië Tagged family_travel

Email deze blog postFacebookStumbleUpon

Inhoudsopgave

Reacties

Amai, Rudy,
ik wist niet dat ge uw streepjeskostuum mee had.
Ook Frieda was sportief ...
Als ik jullie beide zo zie op de foto, kunt ge het al wel goed ... :-)
Erik
PS./ goed te horen dat het regenen wat mindert.

door wuytserik

Zo te zien hebben jullie het wel naar je zin, spijtig van de regen maar als het maar bij één dag blijft is het nog niet zo erg hé.
Ondertussen Rudy, een jaartje erbij maar buiten die bleinen valt dat nog wel mee zeker. En een watje in het spaans is una bola de algodon en watten in het spaans is un algodon en rama, vraag maar aan Connie, want ik zit er middenin.Groetjes en amuzeer jullie nog.

door famdevos

Om reacties achter te laten op deze reisblog moet je lid zijn van Travellerspoint.

Vul hier jouw Travellerspoint login details in

( Wat is dit? )

Als je nog geen lid van Travellerspoint bent, kun je gratis lid worden.

Word lid van Travellerspoint