Een Travellerspoint blog

Ushuaia

semi-overcast 8 °C
Bekijk Argentinie2009 op rverlinden's reiskaart.

Zondag 8 maart

In de voormiddag hebben we nog een wandeling gemaakt van het hotel, langs de pipo rivier tot aan de monding met het Beagle kanaal. Tegen de middag was het weer tijd voor een vlucht van een uurtje naar El Calafate.
Sinds zaterdag was er al geen internet in Ushaia en we beseften toen nog niet wat de gevolgen waren voor de luchtvaartmaatschappijen en de luchthaven. Alle communicatie lag er plat, het was er heel hectisch want de boarding passen moesten met de hand geschreven worden. Al bij al heeft ons dit maar een half uurtje vertraging gekost.
Om half vier zijn we toegekomen in El Calafate. Weer een tof hotelletje vlak aan het Lago Argentino, een turkoois meer. We zijn op stap geweest in het centrum om nog wat praktische zaken te regelen en we hebben weeral heel lekker gegeten. We raken het argentijns eten al gewoon. We hebben al heel wat nieuwe dingen geleerd zoals pompoenpuree, dulce de leche (een soort karamel), alfajores (snoepjes), ...
Nu gaan we op tijd slapen want morgen staat er weer heel wat te doen.

Zaterdag 7 maart

Vandaag zijn we in de voormiddag op excursie gegaan naar het nationale park 'Tierra del Fuego' (Vuurland) onder begeleiding van een gids. De hele geschiedenis van het eiland wordt bepaald door de strafkolonie die hier jaren was waarbij de gevangen als dwangarbeid hout moesten kappen. We hebben met het treintje van die strafkolonie (Tren del fin del mundo) een toertje gemaakt met een stop onderweg bij de watervallen.

020309_9615.jpg

We hebben veel geleerd vandaag over de Antarctische flora en fauna. We hebben een dam, gemaakt door bevers, gezien en vastgesteld hoe de bevers het landschap hebben veranderd. Verder hebben we nog kleine wandelingen gemaakt en gaan kijken naar de verschillende meren, baaien en eilanden. Het weer kan hier plots op enkele minuten tijd volledig omslaan. We kregen een hevige regenbui, met stevige rukwinden en veel koudere temperaturen. Enkele minuten later was het weer voorbij.

020350Chim..ca_9687.jpg

In de late namiddag hebben we een boottocht door het Beagle kanaal gemaakt. We zijn gevaren langs de zuidelijkste vuurtoren, een eiland met zeeleeuwen en een speciaal soort vogels.

020408Vuurtoren_9731.jpg

Onderweg zagen we ook regelmatig een aantal albatrossen overvliegen. Uiteindelijk kwamen we aan op een eilandje waar de pinguins leven. De boot vaarde tot tegen het eilandje en we konden de pinguins zeer goed observeren. Heel grappig hoe ze daar over het strand waggelden. Het leek er wel hun Blankenberge, hoe ze daar dicht opeen gepakt van het zonnetje aan het genieten waren. Er zaten twee soorten pinguins : Magellaanse en Ezelspinguins.

020412Ezel..in_9756.jpg

Vrijdag 6 maart

Vanmorgen zijn we vertrokken voor een vier uur durende vlucht naar het zuidelijkste puntje van Argentinië : Ushuaia. Ushuaia is zelfs de meest zuidelijke stad ter wereld.
Het was hier zo'n 20 graden frisser dan in Buenos Aires, maar geen regen. Af en toe kwam er zelfs een zonnetje door. We hebben de namiddag besteed in het centrum van het stadje dat eigenlijk bestaat uit 1 hoofdstraat : de Avenida San Martin.

020202_9693.jpg

Het stadje is heel mooi gelegen tegen een berghelling aan het Beagle kanaal. Het Beagle kanaal is een natuurlijke waterweg die de verbinding vormt tussen de Atlantische en de Stille Oceaan en ook de grens vormt tussen Chili en Argentinië.

020205_9566.jpg

Donderdag 5 maart

De tangoshow oversteeg onze verwachtingen. Eerst een prima diner gevolgd door een fantastische show. Zowel de dansers als de muzikanten waren subliem. Voor de foto mochten we met de sterdansers poseren, alsof we zelf hadden meegedaan. ... Niet voor publicatie. Aan de tafel naast ons zat een groep westvlamingen die vooral de hele avond gedronken hebben en in slaap vielen tijdens de show.

010602Tango.jpg

Geplaatst door rverlinden 16:38 Gearchiveerd in Argentinië Tagged family_travel

Email deze blog postFacebookStumbleUpon

Inhoudsopgave

Reageer als eerste.

Om reacties achter te laten op deze reisblog moet je lid zijn van Travellerspoint.

Vul hier jouw Travellerspoint login details in

( Wat is dit? )

Als je nog geen lid van Travellerspoint bent, kun je gratis lid worden.

Word lid van Travellerspoint