Een Travellerspoint blog

El Calafate 1

sunny 25 °C
Bekijk Argentinie2009 op rverlinden's reiskaart.

Maandag 9 maart

Al vroeg in de ochtend werden we vandaag opgepikt voor een dagje Perito Moreno. We reden eerst een hele tijd door de dorre pampas, waar we nog enkele condors gezien hebben die het een of ander dood dier op peuzelden. In het natuurpark veranderde plots het landschap in groene bossen.

030252_9942.jpg

De Perito Moreno is de bekendste gletsjer van het 'Patagonian Icefield'. Het is een wonder van de natuur.
Het is een enorme ijsmassa die naar beneden glijdt van de bergen uit de Andes bergketen en eindigt in het meer : "Lago Argentina".

030309_9967.jpg

Aan het einde zit de gletsjer 150m diep in het water en steekt er 14m bovenuit. Regelmatig breken er stukken af en dat maakt een spectaculair lawaai zoals de donder. De stukken die vooraan afbreken zijn 400 jaar oud.

030206_9880.jpg

We hebben deelgenomen aan een trekking over het ijs van de gletsjer. Eerst was het per boot het meer over langs de wand van de gletsjer. Dan volgde er een wandeling van een half uurtje door het bos. Daarna kregen we speciale pinnen onder onze schoenen zodat we niet konden glijden en gingen we het ijs op. Het was echt wonderbaarlijk. Daarenboven hadden we geluk, want naar het schijnt zijn er gemiddeld per maand maar een drietal heldere dagen en vandaag was dat het geval. We hadden wel allemaal wintermateriaal ingepakt, maar vandaag was het maar liefst 25 graden hier.

IMG_9939.jpg

Onderweg werd er Whisky on the rocks geserveerd met ijs van de gletsjer. Ik weet niet of Frieda nog mee terug naar België wil, want ze had het wel naar haar zin met die argentijnen.

IMG_9923.jpg

Het was een unieke ervaring. We stopten regelmatig bij mooie vergezichten en bij diepe azuurblauwe holtes in het ijs waar je het water door zag sijpelen.

030227_9928.jpg

Na de trekking zijn we nog naar de andere uitloper van dezelfde gletsjer gereden, waar we vanop de verschillende balkons naar de gletsjer konden kijken.

Terug aangekomen aan het hotel wilden we nog snel een wandelingetje maken naar het meer. Toen we daar onderweg het gezelschap kregen van drie grote honden, zijn we maar snel teruggekeerd, want we waren er niet gerust in ....

Geplaatst door rverlinden 15:51 Gearchiveerd in Argentinië Tagged family_travel

Email deze blog postFacebookStumbleUpon

Inhoudsopgave

Reacties

Pffffffffff.........
en wij hier maar travakken ...
Gelukzakken ...

Voor Rudy: Enjoy the views ...
Voor Frieda: Enjoy the Argentinians ...

Schol met de gletsjer whisky,
Erik

door wuytserik

Amai Frieda met die Argentijnen,zo te zien heb je het wel naar je zin.
En Rudy gij ook wel denk ik hé.
Prachtige foto's. Groetjes

door famdevos

Om reacties achter te laten op deze reisblog moet je lid zijn van Travellerspoint.

Vul hier jouw Travellerspoint login details in

( Wat is dit? )

Als je nog geen lid van Travellerspoint bent, kun je gratis lid worden.

Word lid van Travellerspoint