Een Travellerspoint blog

El Chalten

sunny 15 °C
Bekijk Argentinie2009 op rverlinden's reiskaart.

vrijdag 13 maart

Vanmorgen hebben we nog wat in El Chalten rondgewandeld en zijn dan rond de middag terug naar El Calafate vertrokken. Daar zijn we in ons vast restaurantje "Coccino" nog eens gaan eten.

We hebben nog een tweede poging gewaagd om vanuit ons hotelletje naar het meer te wandelen, maar dezelfde honden kwamen weer opdagen op het zelfde punt en daarom zijn we weer maar teruggedraaid.

Het is vandaag heel wat frisser (8 graden), en het zal wat wennen zijn als we morgen in 32 graden terecht komen

donderdag 12 maart

´s morgens zijn we vertrokken vanuit Hosteria El Pilar voor een zware wandeling in de Andes, de wandeling naar Laguna de los Tres, 12,5 km (heen), serieus klimmen maar met een mooi zicht op de Fitz Roy berg. Onderweg waren er regelmatig uitzonderlijk mooie vergezichten.

040302Pied..as_0174.jpg

Het was ongeveer 7 uur wandelen. Onze beentjes werden serieus op de proef gesteld, maar het was de moeite waard.
Als we daar op de top de trekkers hun tentjes zagen opstellen, waren we toch blij dat we terug konden wandelen naar ons hotelletje.

040313_0193.jpg

Er was hier enorm veel wind, dat hebben we nog nooit meegemaakt. De patagonische wind komt ook in vlagen waardoor er plots veel kouder wordt en je bijna weggeblazen wordt.

We zijn 's avonds nog eens "bife de lomo" gaan eten in een blokhut met een open haard. Heel gezellig wanneer de wind buiten langs de blokhut gierde (en ook een beetje erdoor hadden we de indruk).

We hebben in ieder geval daarna goed de klok rond geslapen na al die inspanningen ....

woensdag 11 maart

Vanmorgen met de "lijn"bus vertrokken van El Calafate naar El Chalten. Een mooie tocht door het dorre Patagonisch landschap met uitzicht op het Lago Argentino en het Lago Viedma. De weg is nog niet volledig geasfalteerd, dus het is een heel eindje rijden op onverharde weg, een hele belefenis. Onderweg werd er ook eenmaal gestopt aan een hotelletje ergens godverlaten te midden van de pampas.

040103Fitz..ef_0140.jpg

Tegen de middag kwamen we aan in het piepkleine dorpje El Chalten. 100 inwoners en nog wat meer toeristen, vooral "backpackers". We checkten in in onze bed & breakfast en gingen meteen op stap voor een eerste wandeling naar enkele mooie uitkijkpunten over de Andes en de vallei van El Chalten. We hadden geluk want vandaag was het warm en helder weer, waardoor de piek van de Mount Fitz Roy duidelijk zichtbaar was. Eerder uitzonderlijk, want wanneer er een wolkje aan de hemel verschijnt, is het altijd eerst deze berg die erachter verdwijnt.

040107FitzRoy_0153.jpg

Geplaatst door rverlinden 15:25 Gearchiveerd in Argentinië Tagged family_travel

Email deze blog postFacebookStumbleUpon

Inhoudsopgave

Reageer als eerste.

Om reacties achter te laten op deze reisblog moet je lid zijn van Travellerspoint.

Vul hier jouw Travellerspoint login details in

( Wat is dit? )

Als je nog geen lid van Travellerspoint bent, kun je gratis lid worden.

Word lid van Travellerspoint