Een Travellerspoint blog

Iguazu

sunny 33 °C
Bekijk Argentinie2009 op rverlinden's reiskaart.

Maandag 16 maart

Vanmorgen werden we per busje opgehaald aan het hotel en maakten we de transfer naar de Braziliaanse kant van de watervallen.

050310_0452.jpg

We staken dus de grens over naar Brazilie waarbij we dus definitief Argentinie verlaten.
In de voormiddag hebben we dat gedeelte van het park bezocht.

050311_0455.jpg

Hier staan we wat verder van de watervallen verwijderd, maar het geeft wat een mooier panorama van het geheel van de watervallen.

Tegen de middag werden we aan ons hotel San Martin afgezet. Vanaf nu zitten we met een andere munt (de Real in plaats van de Peso) en met een andere taal (Portugees in plaats van Spaans). Het is een mooi hotel gelegen in de bossen met een mooi zwembad, waar we vandaag en morgen gretig van gebruik gaan maken, want we bouwen natuurlijk ook wat rust in, zodat we uitgerust terug kunnen gaan werken.

Zondag 15 maart

Vandaag zijn we uit eigen beweging met de publieke bus naar het argentijns nationaal park van de Iguazu watervallen getrokken. Je kan dit niet met woorden beschrijven, je moet dit echt gezien hebben. De watervallen situeren zich midden in de jungle met heel specifieke flora en fauna. De wandeling tot aan de watervallen door de jungle op zich is al de moeite. Je ziet er coaties (neusbeertjes), honderden gekleurde vlinders, apen die slingeren in de bomen, mooie kleine veelkleurige vogeltjes, grote gieren, .... Teveel om op te noemen.

050202_coati0385.jpg

Bij het eerste blik op de watervallen weet je niet wat je ziet. De ene waterval naast de andere.
Heel wat wandelen dus. Eerst hebben we een half uurtje gewandeld over het bovenpad, daarna een wandeling van een uur over het benedenpad (met vele trapjes). We hebben ook de overzet per bootje gemaakt naar het San Martin island en daar ook de wandelpaden gedaan en de verschillende zichten op een gedeelte van de watervallen gezien.
Wat later zijn we dan per treintje naar de Duivelskeel, de Garganta del Diabolo, gereden.

050226_0354.jpg

Vandaar weer een wandelpad tot het mooiste uitkijkpunt van het park, over de duivelskeel.

IMG_0365.jpg

Tegen ongeveer 5 uur waren we terug in het hotel, waarna we nog even in het zwembad zijn gesprongen.
´s Avonds zijn we dan buiten op een groot terras gaan eten in het stadje Puerto Iguazu. Heel lekker en heel gezellig.

Zaterdag 14 maart

Vanmorgen vertrokken we al vroeg naar de luchthaven van El Calafate voor een dubbele vlucht over Buenos Aires (ongeveer 2u40) naar Puerto Iguazu (nog ongeveer 1u30). Het begon al een beetje moeilijk, want we moesten ook onze handbagage afgeven bij check in omdat we teveel handbagage bijhadden en het vliegtuig volzat. Een beetje vervelend omdat we daar natuurlijk onze reservekledij in hadden zitten. Maar alles is toch goed toegekomen in Iguazu.

Aangekomen in ons hotel in Puerto Iguazu zijn we direct het zwembad ingesprongen. In El Calafate zijn we nog vertrokken bij 6 graden en hier was het er 33, een heel verschil dus.

Geplaatst door rverlinden 11:41 Gearchiveerd in Argentinië Tagged family_travel

Email deze blog postFacebookStumbleUpon

Inhoudsopgave

Reacties

Rudy en Frieda,
amai amai, het is zoals je zegt in je blog. Het moet fantastisch zijn, de watervallen.
Alleen al je foto deed mijn mond openvallen en watertanden ...
Knappe reis!
Erik

door wuytserik

Super plezant ziet het eruit., dat is inderdaad wel een verandering, zalig toch eens hé, lekker opwarmen en genieten van de zon. Zo te zien aan jullie gezicht hebben jullie al flink het zonnetje gezien. Hier in België hadden we vorige week 1 dag regen en 1 dag zonneschijn, gek hé.Deze week is het al 2 dagen zonnig. Vanmiddag voor den eerste keer buiten gegeten. Wij zijn benieuwd naar de foto's, de deze zijn alleszins al prachtig. Groetjes en tot hoors

door famdevos

Frida, Rudy, de cocktail die ik geserveerd had in Toscana, was eigenlijk zeer typisch voor Rio De Janeiro.

Bloody Carioca:
Carioca is slang for a native of Rio de Janeiro, and this variation on the classic Bloody Mary cocktail uses Brazil's local hooch as a base. The cachaca gives it a bite, while the addition of passion fruit (the local favorite in Brazil) adds a touch of zing. Note: Too many Bloody Marys are overly thick; this recipe really thins it out and livens it up.

door Blauw1

Sorry Frieda voor de foute spelling, het zijn straffe cocktails!

door Blauw1

Om reacties achter te laten op deze reisblog moet je lid zijn van Travellerspoint.

Vul hier jouw Travellerspoint login details in

( Wat is dit? )

Als je nog geen lid van Travellerspoint bent, kun je gratis lid worden.

Word lid van Travellerspoint